Toekomst van de fiets!

De laatste jaren is de ontwikkeling van de fiets in een stroomversnelling gegaan. De nieuwste uitvinding is al een enorme hype geworden. De zogenaamde E-bikes worden volop verkocht. Deze fiets is erg populair onder de ouderen. Het maakt het fietsten op een grote afstand een stuk makkelijker voor deze doelgroep. Het is ook een aantrekkelijk vervoersmiddel voor werk, wanneer je in een straal van ongeveer 20 km woont van je werk kan het een goeie optie zijn om met een E-bike te gaan. Voor de mensen die in de randstad wonen kan het vaak een betere alternatief zijn als ze vaak in de file staan.

E-bike is nog volop in ontwikkeling en zal de komende jaren ook steeds minder zwaar worden en goedkoper, zodat de drempel lager word om een E-bike te kopen. Het kennisinstituut is blij met deze ontwikkelingen. Het is voor het milieu een groot belang dat er steeds meer mensen op de fiets zich voortbewegen in plaats met de auto. Daarnaast lijdt het land al onder de bewegingsarmoede, voor alles pakken wij tegenwoordig de auto. De zogenaamde lease auto’s waarbij benzine geld voor het bedrijf vergoed word is een doodsteek voor het bewegingsnorm.

Trein en fiets hand in hand
De combinatie van fiets-trein is sinds 2000 steeds succesvoller geworden. Er word verwacht dat de vraag in 2025 2,5 zo groot word als nu. Denk hierbij aan de vraag naar vouwfietsen die makkelijk zijn mee te nemen in de trein. Uit onderzoek is gebleken dat in 64% van de gevallen met de fiets het snelste manier is om van en naar het station te komen.

Motor in de fiets
In de sportwereld is het streng verboden om een motortje in je fiets te bouwen. Maar voor sommige mensen is dit een goed alternatief om nog volop te kunnen blijven fietsten. Motor zorgt ervoor dat je met minder kracht hard kan blijven fietsten.

Verschillende grote fietsleveranciers zijn volop aan het ontwikkelen in technologie van de E-bike. Ze zullen lichter worden en makkelijker te gebruiken. De komende jaren zal blijken of de fietsmarkt nog zal aantrekken en Nederland nog steeds een fietsland blijft. Door de vergrijzing in ons land zal er zeker veel mogelijkheden zijn om hier gebruik van te maken.